Rólam

Magamról néhány gondolat

A mai világ felgyorsult

Mindenki fut, rohan, lassan már megállni sincs időnk. Este holtfáradtan dőlünk az ágyba és másnap minden kezdődik előröl. Gyerek óvoda vagy iskola, munkahely, megbeszélések hada este pedig már egymásra sem marad időnk. Hogy jól van e ez így?

Mindenki adja meg saját maga válaszát. Legyél őszinte magaddal.

Ha nem jó, akkor szerintem ideje elgondolkodni azon, hogy hogyan kellene változtatni ezen a helyzeten? Kell e a fizikai állóképesség? Ez nem is kérdés, kell. Remek lehetőség erre a sport minden válfaja, joga, meditálás. 

De mi lesz a szellemi felfrissüléssel?

Mikor marad idő olvasni, mikor marad idő az ÉN időmre, önfejlesztésre? A delphoi jósda falán ez állt: Gnóthi szeauton – Ismerd meg önmagadat!

A delphoicától jóslást kértek az emberek, a jövendőjükre, a sorsukra voltak kíváncsiak.


A jós azt felelte:

– Ismerd meg önmagadat, és tudni fogod a sorsodat. Mert a sorsod te vagy. Nem külső erők uralkodnak rajtad, az istenek benned vannak, és jellemed, személyiséged alakítja, formálja jövődet. Változtass magadon, és változni fog a sorsod is. Fogadd el magadat, és el tudod majd fogadni sorsodat is.

Ezért, fontos kérdés az önismeret és az egyensúly megtatása, ha teljes, örömteli, szerető és nem mellesleg boldog életet szeretnél élni. rendszerbe. Én is tudom milyen nehéz ez. 20 évet dolgoztam biztosítótársaságoknál. Ahol minden nap meg kellett újulni. Kezdtem üzletkötőként, majd később lettem vezetője egy kisebb csapatnak végül pedig egy egész régiónak. Szerettem minden percét. De egyszer valahogy mégis elég lett.
Karrier, pénz vagy család? Nehéz döntések voltak. De dönteni kellet. Sokan megtapasztalják ezt. Tudom, hogy milyen nehéz, minden nap megújulni és megfelelni magadnak és a főnöködnek.

De ez a 20 év az értékesítésben megtanított arra, hogy hogyan érdemes emberekkel bánni, mikor kell támogatni és mikor kell vezetni és mikor kell már csak a feladatokat (le)delegálni. Nagyon rögös és nehéz feladat. Megtanulunk vezetni, kialakítjuk az általunk hitt legjobb módszert, majd rájövünk, hogy ez egy másik embernél, aki mondjuk most jött a céghez nem működik. De miért is működne, hisz a tudása és az elköteleződése sincs meg.

Dr. Kenneth Blanchard, a vezetésfejlesztés tudományának egyik kulcsembere azt állítja: Nincs egy legjobb vezetési stílus – az mindig a helyzettől függ. Miközben viszont az állítás logikáját nehéz vitatni, Blanchard kutatásai szerint a vezetők 54%-a minden helyzetben ugyanúgy reagál: rutinból kezeli a helyzeteket, mindig ugyanazon sablon szerint.

Akkor mi a megoldás?

Meg kell tanulni minden szinten más stílusban vezetni az embereket.
De nekem erre nincs időm? Ez tanulható? Kérdezik sokszor.

A tréningek amiket tartok pont erről szólnak. Vezetésről, idő gazdálkodásról, konfliktuskezelésről, kiégésről, és a KOMMUNIKÁCIÓRÓL ami mindennek az alapja.

Tréningek és interaktív előadások két céllal jöttek létre: közösség építő szerepet szeretnék betölteni, miközben a tapasztalati tanulás módszereit követve törekszek arra, hogy a résztvevők élményként éljék meg a tanulási folyamatokat.

Egy tréning jó esetben lehet élvezetes, hiteles és magával ragadó.
Szeretném, hogy a velem töltött órák alatt is ezt érezzék a résztvevők és elégedetten, tartalommal töltött hátizsákkal, jókedvűen távozzanak. Találkozzunk mihamarabb.

Miben tudok segíteni?

A tréningekkel pont az a célom, cégvezetőként valósítsd meg a céges álmaidat. Mert tudom azt, hogy vezetőként, mindig komoly kockázatokat kell vállalni. Ezért szeretném mérsékelni ezt a nyomást, hogy “csak” arra kelljen koncentrálni, miként tudjuk jobbá és sikeresebbé, és persze nyereségesebbé tenni a vállalkozásodat.