Asszertivitás tréning
(Hogyan oldjuk meg a problémákat)

Gyere el tréningemre!

A világos látáshoz néha elegendő a nézőpont változtatása.

Antonie de Saint-Exupéry

Kiknek javasolt

Pedagógusoknak, ügyfélszolgálatosoknak, értékesítőknek, vezetőknek és azoknak, akik minden nap emberekkel dolgoznak.

Ma csapból is ez folyik: legyél asszertív! Ez ok, de hogyan? Mit jelent ez? Az asszertív ember nyíltan és ősszintén kommunikál, miközben folyamatosan figyel mások és saját igényire.

Ezzel a kommunikációval van a legnagyobb esélyed arra, hogy megértsenek, meghalljanak és törődjenek Veled, miközben ezeket Te is meg tudod adni a másik félnek. A cél az, hogy ezzel a viselkedéssel mind a két fél jó érzésekkel tudjon távozni egy beszélgetésből. Az asszertivitás alapja pedig az: EMPÁTIA azaz beleérző képesség.

 

Carl Rogers azt mondja az empátiáról (amerikai pszichológus) „Amikor valaki úgy hallgat meg, hogy közben nem ítél meg, nem próbál felelősséget vállalni helyetted, nem próbál megváltoztatni téged, ez remek érzés. Amikor figyelnek rám és meghallgatnak, képes vagyok újszerűen érzékelni és megélni a körülöttem levő világot. Káprázatos, hogy megoldhatatlannak tűnő dolgok megoldódnak, HA VALAKI FIGYEL RÁM.”

Annak a képessége, hogy megvédjük magunkat a becsapástól, és attól, hogy mások kihasználjanak minket. A természetes együttérzés állandósítása önmagunkkal, egy másik emberrel vagy embercsoporttal. A felelősség vállalása azért, ami az életben velünk történik.

Ezen a tréningen ezt tanulod meg:

Hogyan figyeljek meg dolgokat objektíven
Hogyan kell az érzéseimet kinyilatkoztatni
Hogyan kell az érzéseimet és a szükségleteimet összepasszítani
Hogyan kell ebből kérést megfogalmaznom, hogy ne TE üzenet legyen
Mit jelent a 4 lépéses ÉN üzenet
Hogyan kell meghallgatni másokat. Empátia gyakorlása
Miért és hogyan mondjak nemet
Hogyan lehet tisztelettel vitatkozni
Hogyan adjak és fogadjam a visszajelzéseket. (A visszajelzés ajándék)
Szituációk gyakorlása (egyéni és vállalati környezetben is)

A tréning végére nagyobb önbizalommal fordulnak másik felé mind munkahelyi mind pedig otthoni családi környezetben. Profivá válnak az értő figyelemből és az empátia képességük javulni fog. Nem fognak félni a nehéz helyetektől, ahol törekedni fognak a nyerő -nyerő megoldásokra.

Blog

Empatikus vagy szimpatikus akarsz lenni?

Empatikus vagy szimpatikus akarsz lenni?

Dan Millman Erre születtél könyvében elég jól ábrázolja a különbséget az empátia és a szimpátia között.Ha szimpátiát érzünk valaki iránt, aki egy gödör mélyéről kiált segítségért, akkor végül mi is (…)

A hatásgyakorlás, vagyis a meggyőzés 6 alapelve

A hatásgyakorlás, vagyis a meggyőzés 6 alapelve

Ezek az elvek mindenkire és minden helyzetre érvényesek, és Cialdini hosszú évek megfigyelésein, kutatásain, tapasztalatain alapulnak. Ha megértjük ezeket a mozgatórugókat, akkor kulcsot kapunk az emberek befolyásolásához, illetve az etikáltan (…)

Érzelmi intelligencia

Érzelmi intelligencia

Jonathan Swift az angol klasszicizmus egyik legkiemelkedőbb alakja, és egyben legsajátosabb szatirikusa. Benne találkozott talán a legteljesebben az imponáló műveltség, és a felvilágosodásra oly jellemző cinikus látásmód. Kedvelt műfaj a (…)

Keress engem bizalommal!

A tréningekkel pont az a célom, cégvezetőként valósítsd meg a céges álmaidat. Mert tudom azt, hogy vezetőként, mindig komoly kockázatokat kell vállalni. Ezért szeretném mérsékelni ezt a nyomást, hogy “csak” arra kelljen koncentrálni, miként tudjuk jobbá és sikeresebbé, és persze nyereségesebbé tenni a vállalkozásodat.